Енциклопедия разкрива „500 факта за света около нас“

В духа на „Страховитото в историята“ това забавно издание превежда децата из тайните на света.

Как да се отървем от ХЛЪЦ-ването? Кои са най-отровните змии в света? Кога се пенсионират ураганите?
Родителите може и да не могат да намерят отговор на някои от тези въпроси, но супер шантавата и забавна енциклопедия „500 факта за света около нас“ (изд. „Сиела“) може!

Изданието, написано в духа на иконичната поредица „Страховитото в историята“, предлага над 500 любопитни, необикновени и образователни факта, съвета и неща, които могат да изумят дори най-начетените майки и татковци, както и най-смелите малки приключенци.

Богато илюстрирана с черно-бели илюстрации тази необичайна книга предлага интерпретации на моменти от историята, смайваща ума география и изумителна наука.

От нея ще научите коя е най-малката кост при бозайниците, коя държава е издала първата пощенска марка в света, както и кои са трите птици гиганта – всичките без крила и вече изчезнали от лицето на земята. Също така ще откриете не-чак-толкова древна алхимична рецепта за злато (внимание, не се препоръчва да я пробвате сами вкъщи), както и анализ на това какво говори почеркът ви за вас.

Без да се ограничава в темите и спецификите, енциклопедията успява да комбинира забавното и абсурдното с полезното, за да разкрие всички невероятни страни на реалността, в която живеем. Защото няма по-пъстро и необичайно приключение от самия живот.

Подходяща както за любознателни деца на възраст от 6 до 10 години, така и за техните родители, „500 факта за света около нас“ предизвиква своите читатели със забавни главоблъсканици, оптически илюзии и забавни трикове, с които да впечатлят и своите приятели.

Така че пригответе се да бъдете слисани, стъписани и направо отвени. И най-вече – да се забавлявате, докато разкривате тайните на света!