Как се изпомпват пари в центровете за развитие

Всички родители желаят на детето си щастие, мечтаят то да расте умно и да успее в училище. Множество училища за ранно развитие, художествени ателиета, музикални училища, спортни клубове, класове за развитие … Главата се върти! Искам да дам на детето си най-доброто и тук е важно да не сбъркам. Искаме да споделим с вас информация за това как се изпомпват пари в центровете за развитие на децата, за да можете да изберете правилния център и метод на обучение за вашето дете.

Когато започнахме да сравняваме какво предлагат например центровете на менталната аритметика, забелязахме редица несъответствия. В рекламата много от тях говорят за митични ползи, но всъщност това е просто маркетингов трик, а не реални ползи, които могат да помогнат на детето ви да се подготви за училище, в училище или в развитието на интелигентност.

И така, как са измамени центровете за развитие:

Колкото по-рано започнете да учите детето си, толкова по-умно ще бъде то, нашата методика ви позволява да научите чужд език (рисуване, научаване на математика, четене) от една година.

Говорейки за методите за ранно развитие, психолозите отбелязват, че основната дейност на малкото дете е играта. Чрез играта той опознава света, опознава първите абстрактни ситуации, учи се да обобщава, да прави изводи, изучава логически примери. Освен това на толкова млада възраст детето не винаги има нужда от други деца, за да се развива, но майка му е достатъчна.

Детето все още не може да седи неподвижно дълго време и да се занимава с един вид дейност. Когато родителите принуждават дете да прави нещо, което не е типично за възрастта, най-често по този начин задоволяват собствените си амбиции или се опитват да му дадат нещо, което самите те не са получавали в детството си. Резултат: когато едно дете наистина има нужда от обучение, то няма интерес и не иска да прави дори много важни и необходими неща.
Имаме лиценз от Министерството на образованието, така че само ние имаме право да преподаваме по един или друг метод (например ментална аритметика или друга програма за развитие на интелигентност).

Повечето от техниките не са лицензирани у нас. Ето защо, когато чуете подобно изявление, моля, уточни за какъв лиценз пише, за какъв вид дейност е издаден, за региона или града е валиден и кой точно е издал този лиценз.
Ние сме единствените със сертификат за обучение, защото бяхме обучени по чужди методи.

Препоръчваме на родителите да изяснят кой сертификат е получен от центъра за развитие на детето, къде е получен, както и от кого – ръководителя на центъра или всички треньори. Колко време са били обучени обучителите – 1-2 дни или 2-3 седмици, независимо дали са пресертифицирани през целия период на работа.
Нашият метод е най-добрият, защото е международен.

Много е важно международната методика да е адаптирана към реалностите на образованието у нас. Само в този случай международният опит може да бъде ефективен. Това, което работи добре в една страна, понякога се възприема много зле в друга.

По-скоро тези видове рекламни кампании за образование в ранна детска възраст са насочени към генериране на допълнителни финансови ползи. Препоръчваме, когато обмисляте определен вариант за развитие на вашето дете, да не се доверявате на рекламата, а да използвате здравия разум и да задавате въпроси, които ще ви позволят, като родител, да вземете наистина правилно и балансирано решение.