Кои са деветимата най-известни бизнес коучове в света?

XXI век изобилства от примери за интересни професии, които възникват в отговор на световните технологични и бизнес тенденции.

Една от най-любопитните безспорно е тази на бизнес коуча, който следва да разграничаваме от понятието за бизнес консултант – първият обучава, докато вторият консултира. Задълженията на коуча възникват от позицията на предприемаческия опит и се изразяват в това да помага на фирми или отделни специалисти да се развиват успешно в посоката, която са си избрали.

Но кои са деветимата най-известни бизнес обучители в глобален мащаб и какви са техните постижения? Разберете в следващите няколко реда.

Тони Робинс

Американецът е експерт в коучинга и личностно развитие вече над 40 години, като идеите му достигат до повече от 50 милиона души под формата на книги и семинари. Той е председател на холдингова компания, състояща се от 40 частни предприятия с комбинирани продажби над 5 милиарда долара годишно.

Джон Матоне

Той се счита за най-добрия бизнес коуч в света и авторитет по интелигентно лидерство, специализиран в обучението на мениджъри. Негов е принципът за четирите “A”-та в основата на успеха: altruism (алтруизъм), affiliation (ангажиране), achievement (постижение) и abundance (изобилие).

Джей Ейбрахам

Джей непрекъснато проявява невероятната способност да увеличава приходите, богатството и успеха, като разглежда проблемните ситуации от уникални ъгли. Той е известен с това, че разкрива скрити активи, пренебрегвани възможности, неефективни дейности и подценени възможности, невидими от клиентите му.

Грант Кардон

Грант Кардоне е успешен маркетолог, автор на бестселъра “Правилото 10X” и “Ако не си първи, си последен”, както и всепризнат коуч по продажбите, лектор и предприемач. Работил е в областта на недвижимите имоти и автомобилната индустрия.

Саураб Каушик

Саураб е известен като най-реномирания индийски коуч за последните 13 години, като работата му е призната дори от списание Fortune. Доказал се е като личност, която преобръща бизнес тенденциите и е способна да постига огромен финансов растеж (до около 1000% на годишна база).

Лоли Даскал

Лоли Даскал е един от най-търсените коучове в света. Интернационалният ѝ опит обхваща 14 държави, шест езика и стотици компании. Нейната собствена програма за лидерство е създадена като катализатор за лидери, които искат да подобрят представянето си и да оставят значима следа в своите компании, живота и света.

Робин Шарма

Може би най-известното на масовата аудитория име от нашия списък е това на Робин Шарма. И не напразно – талантът му да ангажира хората и да поднася бизнес информация по интересен начин е ненадминат. Част от клиентите му са ASA, Microsoft, Nike, Unilever, General Electric, FedEx, HP, Starbucks, Oracle, Yale University, PwC, IBM Watson.

Али Браун

Али Браун е основател и главен изпълнителен директор на компанията за развитие на жените в сферата на бизнеса, наречена We Lead, и е един от най-признатите коучове в света. Присъства в редица класации за предприемачи и дори взема участие в тематично риалити шоу.

Том Фери

Коучът е известен предимно с популярното #TomFerryShow, предоставящо безплатни, свежи и релевантни съвети за недвижими имоти всяка седмица. В допълнение, има повече от 30000 часа коучинг опит и работи ежедневно, за да помогне на агенти и брокери да развият проспериращ бизнес.