На какво да обърнете внимание когато купувате автомобил

Ако сте решили да си купите автомобил, защото сте млад шофьор, наскоро взел шофьорска книжка или пък искате да смените старата кола, но нямате опит в търсенето и огледите. Ето няколко съвета на какво да обърнете внимание когато купувате автомобил.

Направете преглед на двигателя – главата на двигателя, датчици, маркучите на въздушните потоци, водна помпа, свещи, горивна, изпускателна и смукателна система. Прегледайте спирачките за изправност, за корозия, за деформации и течове. Огледайте скоростната кутия, маховика и съединителя, накладките, предавките, както и дали има течове от скоростната кутия. Обърнете внимание на накрайници, маншони, шарнири, тампони и втулки, амортисьори, външни и вътрешни карета, шаси, дюзи, турбина, волан, тапицерия, скоростен лост, седалки,  ел. стъкла и ел. огледалата, функциониращи копчета, колани и други. Проверете купето – боя, удари, корозия, дебелина на кита, прозорци, панели, прагове. Проверете и състоянието на предните и задни гуми, както и техния грайфер.

Всеки един детайл при преглед на кола преди покупка е важен, защото някои части са скъпи и ремонтът съответно ще ви излезе доста скъпо. Не се впечатлявайте от външния вид на колата на пръв поглед, все пак е измита, почистена и дефектите са замаскирани с цел добър търговски вид.

Освен това вече има фирми, предлагащи професионална услуга преглед на кола преди покупка, особено за коли втора ръка. На разположение са  квалифицирани механици, които ще направят пълен и детайлен оглед на избраната от вас кола и ще направят автодиагностика на място с висококачествена апаратура и софтуер.  С тяхна помощ най-сигурно ще направите правилния избор, за да сте доволен от покупката.

Preglednakola.com предлага качествен и експертен преглед на автомобили, като разполага със специалисти с опит, модерни технологични измервателни уреди и апаратура и вие ще получите цялостна информация за състоянието на избрания автомобил. Освен това ще ви дадат информация и за реалните километри на превозното средство.

За да направите най-добрата сделка при покупка на автомобил, разчитайте на професионалистите от preglednakola.com.