Пет идеи за дома и градината, които могат да бъдат изпълнени с подръчни инструменти

Който е казал, че украсата и добрият вид на дома са сложни и непостижими цели за неспециалистите, явно не е имал правилните средства за справянето с тази отговорна и значима задача. 

Само с помощта на някои подръчни домашни инструменти можем почти без усилия да превърнем отдавна забравени дървени палети в грабващи вниманието градински мебели или дори чадъри в саксии. Повече идеи за разкрасяване на дома и придаване на уникална атмосфера можете да видите в следващите редове. 

Арт ограда от клони или ненужни дъски

Ако живеете в къща с двор и дървета, със сигурност разполагате с неизчерпаем запас от клони, клечки и дъски, носещи автентична природна енергия и усещане за красота и уют. Приканваме ви да ги съберете и разгледате много внимателно, можете дори да ги оцветите с боя и да пробвате да ги наредите по различни начини, така че да образувате декоративна оградка или леха. Гарантирано ще направите впечатление и ще съберете очите на всички ваши съседи и гости. 

Градински мебели от палети или друга дървесина

Градинските мебели са още едно направление, в което можете да развихрите въображението си. С помощта на чук, пирони и метални детайли за укрепване и украса можете да се сдобиете с чудни пейки, столчета, дивани, маси, които да се сливат по естествен начин с природата във вашия двор. Не забравяйте обаче да ги боядисате и лакирате подходящо, така че да ги предпазите от негативни метеорологични условия. А за да сте още по-сигурни в крайния резултат, можете да си построите и цяла беседка.

Цветни лехи от стари вещи като кухненска посуда, гуми, обувки

Цветята сами по себе си носят много красота и финес, но винаги прави впечатление, когато им е обърнато допълнително внимание. Саксии от стари спукани чаши, чайници, тенджери или тави са класическо решение в тази посока, което можете да приложите, дори и да се намирате в апартамент. Като по-дворни алтернативи се отличават използването на автомобилни гуми или стари обувки, естествено съобразени с естетиката на останалата част от пространството. Можете да ги наредите в разнообразни конфигурации, за да постигнете още по-мащабен ефект.

Нощно шкафче от поднос или стари табуретки

Всички обичаме нощните шкафчета – колкото и да имаме, броят им сякаш никога не е достатъчен. Затова не се замисляйте много преди да решите да подарите втори живот на старите си подноси и неизползваеми табуретки. С една проста реновация, малко декорация и укрепване от тях биха излезли превъзходни нощни шкафчета, които да положим около спалнята си. Допълнителен бонус е положителният ефект за интериора и арт облика, който пространството би придобило.

Къщичка за домашен любимец от стари мебели

За къде сме без своите домашни любимци, които озаряват дома ни с присъствие и живот дори когато ние самите сме извън него? Затова е редно и те самите да имат свое пространство в жилището, което да нарекат дом. Не е необходимо да предвиждате нещо специално, просто адаптирайте някоя стара мебел като табуретка, шкаф или малка маса, като ѝ оставите подходящ отвор, добавите стени и мек плат, алтернативно възглавница, на която животното да може да се разположи удобно.