Най-необичайните способи за екзекуция

Бесилката, гилотината, четвъртуването, екзекуцията – всички тези методи на екзекуция са стандартни и познати. Но може би ще намерите нещо ново за себе си от списъка по-долу.
скафизъм

Този вид екзекуция е не само необичайна, но и необичайно болезнена. Смята се, че е изобретен в Персия. На осъдения давали мляко и мед за пиене, което причинявало тежко храносмилане. След това цялото му тяло беше намазано с мед и вързано за дъното на дървена лодка, така че ръцете и краката му да стърчат отстрани. Нещастникът беше покрит отгоре с друга лодка и пуснат да плува в езерце със застояла вода. Поради диария вътре в лодката се натрупали екскременти, а тяхната миризма, заедно с миризмата на мед, привлякоха вниманието на многобройни насекоми, които се забиваха около нещастника от главата до петите. В крайна сметка човекът умира от тежък шок, глад и отравяне на кръвта, причинени от множество рани и гниещо месо от ухапващи насекоми и техните ларви. За удължаване на мъките понякога жертвата можела да се храни с мед и да пие мляко. Известно е, че през 401 г. пр.н.е. така е екзекутиран гръцкият войник, убил сина на Дарий 2. Горкият умира само 17 дни по-късно.
Републиканска сватба

Странен вид екзекуция, практикувана основно във Франция. Ако мъж и жена трябваше да бъдат екзекутирани, те бяха вързани един за друг с въже и хвърлени в реката, за да се удавят.

Екзекуция от слонове

Екзекуцията от слонове се практикува главно в азиатските страни. Побеснелото преди това животно е пуснато в затворено помещение, където е бил осъденият.

Мацатело

Мацатело се практикува в папските щати през 18 век и е предпочитан за престъпници, извършили тежки престъпления. Това наказание се състоеше във факта, че палачът удряше по главата с железен или дървен чук и в случай на сътресение на екзекутирания, а не мигновена смърт, гърлото му просто се прерязваше.

Рязане

Методът е широко разпространен както в Европа, така и в Азия през Средновековието. Обреченият беше поставен с главата надолу, като разпери краката си и започна да реже по средата с тъп трион.
Одраване

Когато се одрал, жив човек бил одран. Този метод е използван за сплашване на тълпата – ужасните викове на нещастните се чуват из цялата околия. А палачите също обичаха да поръсват със сол частта на тялото, освободена от кожата, от което страданието на осъдения ставаше непоносимо и той по правило умираше от болков шок. След екзекуцията одраната кожа обикновено се окачва на претъпкано място, където, пърхайки на вятъра, напомняше на минувачите, че чакат нарушителя на закона.

кръвен орел

Според легендите този ужасен метод за отмъщение е използван от викингите. Досега сред историците има спорове дали тази екзекуция е била практикувана в скандинавските средновековни страни, или това е измислица, измислена за сплашване на враговете. Жертвата беше вързана с лице към стената и гърбът му беше разкъсан, счупвайки ребрата по такъв начин, че те стърчаха от гърба (очевидно тази гледка напомняше на викингите за крилата на орел). Понякога картината се допълваше от изпъкнали бели дробове отзад, но най-често човек умира от болезнен шок още в началото на екзекуцията.
Печене на дървени въглища

Еретиците и вещиците били изгаряни живи на клада от инквизиторите, но в сравнение с печенето на въглища, това било много леко наказание. Човек, извършил тежко престъпление, е поставен върху желязна решетка, под която тлееха въглища. Болката може да продължи с часове.

убит с камъни

Върху нещастника били поставени завързани заедно дъски, а след това постепенно, на всеки няколко часа, върху дъските се натрупвали тежести, разпределяйки ги равномерно по цялата площ. В крайна сметка лежащият се задуши под тежестта на товара.
Изпълнение от бамбук

Този метод е използван в азиатските страни и се основава на удивителната способност на бамбука да нарасне 30 см за един ден. Обвиняемият е положен на земята със заровени бамбукови издънки, здраво вързан, така че да не може да се движи, и е оставен за през нощта . През нощта бамбукът бавно захапва тялото на жертвата, причинявайки й ужасни мъки. В крайна сметка човекът умрял, пронизан от десетки бамбукови издънки.

Вашият коментар